Dnes má svátek Soňa Zítra má svátek Taťána

Bush River, místo konání dvou světových potlachů

Fony Pochop píše z kanadského Vancouveru: „Kamarádi a kamarádky, slíbili jsme vám na letošní listopad konečné rozhodnutí o konání Kanadských letokruhů v příštím roce, takže plníme slib. Protože zatím nedochází k další covidové invazi, rozhodli jsme se, že Kanadské letokruhy budou, a to v termínu 24.-25.června 2023 na Bush River.

Znovu tedy rozjíždíme celou řadu organizačních záležitostí nezbytných pro pořádání takového potlachu s celosvětovou účastí. Datum konání nebylo vybráno náhodně – už předchozí dva celosvětové potlachy (pátý a osmý) jsme pořádali po dohodě a na doporučení lesní správy v tuto dobu. Jednak je tou dobou na Bush River dobré počasí a hlavně ještě nehrozí zákaz rozdělávání ohně, což byl v posledních letech během léta prakticky až do podzimu běžný jev.

Kamarádi, kteří se chtějí Letokruhů zúčastnit, si mohou požádat o pozvánku na níže uvedené e-mailové adrese. Pokud se jedná o osadu nebo skupinu, uveďte, prosím, v žádosti o zaslání pozvánek název osady, případně počet účastníků. Pomůže nám to mimo jiné odhadnout zhruba počet osob, které se potlachu zúčastní a od toho se odvíjející požadavek na počet camrátek, eventuálně odznaků. V případě většího počtu kamarádů v jedné žádosti bychom upřednostnili možnost, zaslat jen několik pozvánek, a těm, kteří budou chtít pozvánku na památku, ji předáme pak přímo na Bush River. Další možností je zasílání elektronických pozvánek, které si mohou adresáti nechat sami vytisknout.

Zvadla začneme rozesílat po Novém roce. Zažádat si o ně můžete na této mailové adrese: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. . Pozvánka bude obsahovat i popis cesty na potlachoviště - z Vancouveru je to zhruba 780 km, z Calgary cca 450 km, v obou případech včetně 70 km po prašné dřevorubecké cestě. Pro přepravu doporučujeme SUV, minivan nebo alespoň větší osobní auto. Protože se jedná o potlach, kde očekáváme větší množství účastníků, žádáme vás, abyste nechali své čtyřnohé přátele doma – výjimky udělovány nebudou! Rovněž očekáváme, že místo, které si na kempu vyberete k táboření, uvedete do skončení do takového stavu, v jakém se nacházelo při vašem příjezdu, a že si své odpadky odvezete s sebou. Plastikové pytle vám poskytneme.

Na zvadle bude rovněž uveden e-mail a telefonní číslo na dva kamarády, od nichž bude možné získat další podrobnější informace. Rádi vás v červnu na Bush River přivítáme a věříme, že tentokrát už to opravdu vyjde.“                                  

                                                                           Za Spojené trampské osady Vancouver Fony 

www.letokruhy.ca

Foto týdne

Jste náš host číslo

9520513

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz