Dnes má svátek Taťána Zítra má svátek Arnošt

Před více než čtyřiceti lety vyrazila parta trampů z tehdy slavného Zlatého klíče společně s plzeňskými trampy pěšky Šumavou. Došli až na zlatoklíčácký ranč Fort Hazard dole pod Kaplicí, kousek od střeženého hraničního pásma s Rakouskem. Tehdy bylo těm mladým mužům kolem čtyřicítky.

 Je to k nevíře, první zářijový týden vyrazili tito mužové a jejich následníci do stopy už po dvaačtyřicáté. Jihočeská sekce Old Boys Expedition letos zvolila návrat do armádou zpřístupněné části vojenského újezdu Boletice, a s vojenským doprovodem i do uzavřeného prostoru. Na první večer přijeli členové Jeep Clubu Jižní Čechy. Líbilo se jim to natolik, že většinou zůstali až do neděle. A zatímco trampští účastníci přijížděli a odjížděli, na poslední rozlučkový večer přijeli džípaři znovu.

Seděl jsem v tom mumraji venku a díval se na tančící páry, vzorně seřazené džípy, americké vojáky v autentických uniformách z Druhé světové války, splývající s trampy, jejichž dress code je velmi podobný. Zněly kytary a mandolíny, a já si v tom teplém podvečeru připadal jako v roce 1944 v osvobozovaném Toskánsku.

Mám rád Toskánsko, je překrásné. Jsem rád, že jsem tam zase na chvilku byl. Ráno jsem pro změnu vystrčil hlavu ze spacáku do slunného šumavského jitra.  

(ňuf)

Foto:Jeep Club Jižní Čechy a Rosťa Černý, T.O. Blanice

 

Foto týdne

Jste náš host číslo

9520872

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz