Dnes má svátek Soňa Zítra má svátek Taťána

O přípravách 10. světového potlachu, který se uskuteční v listopadu 2018 v americkém Texasu, píše jeden z pořadatelů Petr Farář Komárek. Navzdory hlasům, které zazněly např. z krajanských kruhů v Kanadě, má být tento potlach opravdu definitivně poslední, uzavírající dlouhou řadu setkání trampů z celého světa.

Farář píše: „Před několik týdny jsme vám rozeslali informativní přípis o 10.celosvětovém potlachu v Texasu. V něm bylo přislíbeno, že brzy budou následovat informace další, což nyní naplňujeme. Předně chceme poděkovat kamarádům z Kanady, kteří nám jako pořadatelům předali peníze, co zbyly z 8.celosvětového potlachu. Jednalo se o 5000 CND. Bohužel, kanadský dolar má nyní nepříznivý kurz vůči dolaru americkému, takže částka, kterou jsme po přepočtu obdrželi, činí $ 3678,63.

Tato hotovost byla převedena na naše konto do US banky Chase na účet číslo 3390007713. Číslo konta uvádíme proto, že je možnost na toto konto posílat finanční příspěvky určené na přípravu potlachu, a to v americké měně. Pokud jste odhodláni takto přispět na poslední celosvětový potlach, existuje i další možnost - peníze lze totiž poslat i osobním nebo cerifikovaným šekem na adresu kamaráda Fífy nebo Faráře (viz níže). Budeme vděčni za jakoukoliv částku, kterou budete ochotni tuto ojedinělou trampskou zahraniční akci podpořit, a předem vám všem děkujeme jménem osady Fort Adamson i všech zapojených kamarádů. Rozhodnutí je ovšem plně na vás. Už se nám hlásila řada kamarádů z US i z Česka, kteří jsou připraveni 10.světový potlach finančně podpořit, a to nám udělalo samozřejmě radost.

Spojení na pořadatele: Karel Fiferna, 8420 Ruthette Drive, North Richland Hills, Texas 76188 USA, nebo Petr Komarek, 303 Blue Sage Drive, Rockwall, Texas 75087 USA. Již nyní naše kamarádka Danálka z Kalifornie pilně pracuje na návrhu na zvadlo, vytvořila několik velice pěkných návrhů, které vám posílám k prohlédnutí. A nám přísluší jí za tuto snahu moc a moc poděkovat. Konečná volba návrhu bude rozhodnuta osadníky z Fort Adamsonu. Já osobně jsem vytvořil 7 grafických návrhů na razítko, které bude otištěno na camrátkách. Ovšem ani v tomto případě jsme ještě neudělali konečné rozhodnutí, který z návrhů bude pro tento účel vybrán.

Při té příležitosti nesmím zapomenout ani na dík pro kamarádku Jájinu, Zvlčilou ženu z Prahy, která přislíbila (a stoprocentně svůj slib naplní) namalovat tři placky pro vítěze soutěží.  Též chci poděkovat kamarádce Hance Hosnedlové z Českých Budějovic,  která mé písemné výtvory upravuje do srozumitelné a gramaticky správné češtiny.

Informace o potlachu budou uveřejňovány na trampských web site kamaráda Barona Domov trampů (Colorado, USA), kamaráda Pekelníka Trampnet (Slovensko) a kamaráda Ňufa Music open (Česká republika).

Tak zatím ahoj a zalamujeme vám palec. Farář a kamarádi z Fort Adamsonu „

Foto týdne

Jste náš host číslo

9519509

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz