Dnes má svátek Marcela Zítra má svátek Alexandra

Jiří Fred Jedlička

O kouři z narozeninového ohně a budoucnosti trampského muzea

Téměř dvě a půl stovky kamarádů z celé republiky, také ze Slovenska a dokonce i z Kanady, přijalo na druhý květnový víkend pozvání Freda (Jedličky), jehož jméno je neodlučně spjato s Festivalem trampských písni v Horním Jelení a mobilním trampským muzeem. V tomto datu totiž Fred uspořádal naprosto výjimečnou oslavu svého životního jubilea - ze všech stran kulaté šedesátky.

Pojal tuto událost stylově a velkoryse - jako osobní soukromý potlach v kruhu blízkých přátel. U večerního ohně mu pak svůj hudební dárek předávaly víc než dva tucty trampských kapel a sólistů.

A nezůstalo jen u dárků od gratulantů jubilantovi, v průběhu večera totiž naděloval netradičně i oslavenec sám. Několik desítek krásně malovaných placek si odváželi nejen vystupující, ale i ti, kterým tak chtěl Fred poděkovat za dlouholetou pomoc jak při pořádání festivalu, tak při budování mobilního muzea s trampskými artefakty.

 

Fred Jedlička s paní Ninou Ingrišovou

Navíc část expozic zmíněného soukromého muzea mohli přítomní zhlédnout v obou víkendových dnech i přímo na místě, protože Fred se svými přáteli pro ně připravil tohle mimořádné překvapení ve vypůjčené mobilní hale přímo na místě oslav v Horním Jelení. Muzeum se díky Fredově neutuchajícím snahám utěšeně rozrůstá o další exponáty a archivní materiály a momentálně se zvažuje dokonce možnost zřízení stabilní trvalé expozice. Nabídek místa pro tento projekt se sice vyskytlo už několik, ale je nutné pečlivě zvážit veškeré dané okolnosti a podmínky obou stran a dohodnout se na nejoptimálnější volbě. To je pro Fredův muzejní štáb v současné době jeden z nejdůležitějších bodů. Jsem přesvědčená, že Fred a okruh kamarádů kolem muzea to zvládnou na jedničku, což ostatně dokázali už několikrát i v minulosti.

 

Fred s kamarády před přípravou expozice Trampského muzea na brněnském výstavišti

 To bylo mimo jiné také jedno z hlavních témat, která se na oslavě přetřásala. A aby přitom kamarádům nekručelo v žaludku a nelepil se jim jazyk na patro, Fredovo dlouho dopředu avizované pozvání zahrnovalo i stylové pohoštění báječnými jitrničkami, tlačenkou, sekanou a řadou dalších laskomin, jakož i napojení pivem či limonádou.

Navíc Fredův široký akční rádius v řadách trampských kamarádů dokázal spojit na jednom místě lidičky, kteří by se možná jinak ani nepotkali, třebaže trampské stezky jsou hodně propletené. A to bylo další nadstavbové plus téhle květnové vydařené sleziny, jejímž ústředním bodem byl jeden čerstvý činorodý šedesátník. 

Hanka Hosnedlová

 

Pomozte trampskému muzeu!

 

 

Ahoj kamarádky a kamarádi,

již pátým rokem provozujeme Mobilní trampské muzeum českých a slovenských trampů.

Níže najdete informace o trampském muzeu a ponecháváme na Vašem uvážení zda pomůžete dobré myšlence a přispějete trampskému muzeu českých a slovenských trampů.

Za případné Vaše příspěvky a dary předem děkujeme. Přejeme Vám hezké jarní dny plné zdraví, pohody, dobrých kamarádů a hezkých trampských písniček.

Ahoj Fred

 

Informace o Mobilním Trampském muzeu

Mobilní Trampské muzeum má rozsáhlé sbírky získávané od trampů po několik roků díky organizátorům Festivalu trampských písní v Horním Jelení v čele s Fredem. Vystavujeme je na různých trampských akcích, např. na Festivalu v Horním Jelení, na ČS a SČ potlaších počínaje od 16. potlachu v Žerotíně. V posledním období na BVV v Brně na trampských večerech v Babicích, v Třebíči, Brně ale i na dalších i netrampských akcích.

Tramping co by fenomén Československa, je zároveň i kulturním dědictvím československého národa a zanedlouho oslaví 100. výročí od svého založení.

Pokud jste expozici muzea dosud neviděli můžete jí shlédnout na tomto odkazu, který je z výstavy trampského muzea na na 37. FTP v Horním Jelení 2012

odkaz : http://youtu.be/2CIQXfGJOuE

Chybí nejen lidé, co by přiložili ruce k dílu, ale také finance. V případě, že se rozhodnete pomoci, kontaktujte kamaráda Freda – Jiřího Jedličku, Smetanova 591, 534 01 Holice, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. , tel.: 732 340 998. Na této adrese si můžete domluvit i výstavu muzea u Vás. Snaha je založit stálé trampské muzeum českých a slovenských trampů a hledá se provozovatel takového muzea.

Vážení přátelé, sponzoři, kamarádi, členové trampských skupin a osad, děkujeme Vám za Váš sponzorský finanční příspěvek, či dar, který poslouží k uchování trampských relikvií pro další pokolení.

 

Mohu finančně přispět :

Pro sponzorské finanční příspěvky má sdružení KFTP v Horním Jelení následující účty vedené ve Fio bance :

v České republice v CZK: 2900378198/2010

na Slovensku v EUR: 2900378198/8330

jiné měny a mezinárodní platby: IBAN: CZ312010000000378198

SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX

 

Občanské sdružení Kamarádi Festivalu trampských písní

Velká Čermná 50, 517 25 Čermná nad Orlicí

IČO 26575001, registrováno na MVČR pod č.j. VS/1-1/73953/08-R

jednatel : Jaroslav Kubík - Plavčík

 

Jistota dobrého sponzora:

Samozřejmostí je, aby zacházení s těmito prostředky bylo kontrolováno 1x ročně zástupcem sponzorů, z trampských osad apod. S každým sponzorem, který projeví zájem, bude sepsána smlouva o poskytnutí finančního sponzorského příspěvku.

Díky kamarádi za spolupráci.

K.F.T.P. (Kamarádi Festivalu trampských písní)

Jiří Fred Jedlička
Smetanova 591
534 01 Holice
tel. : 466 923 197
mobil : 732 340 998
e-mail : Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
web : www.kftp.cz, www.tramuz.webnode.cz

 

 

 

Festival trampských písní v Horním Jelení 2014

 

¨

 

Foto týdne

Jste náš host číslo

9566390

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz