Dnes má svátek Marcela Zítra má svátek Alexandra

Nedávno jsme s Danou navštívili nově otevřený obchod na jihu Denveru v oblasti zvané Lone Tree, Osamělý strom. Chtěl jsem totiž koupit střelný prach pro moji předovku značky Tradition ráže .540 tisícin inče. To je něco kolem 12 mm. Plus – mínus. Ovšem koule musíš kupovat anebo odlít ve formě, která má míru .530 tisícin inče, protože tato koule přijde obalit „plínkou“ . Plínka je kulatá hadřička kolem jednoho inče v průměru a tloušťka plínky je .10 tisícin. Plínka je vlastně ucpávka koule v hlavni předovky.

Taky jsem sháněl střelný prach takzvaný Black powder. Ten neměli, ale prodali mi náhražku zvanou Pyrodex. Bouchá to taky, ale Black powder značky Goex FFg (pro moji Tradition) je vhodnější. Jelikož jsem v obchodě Cabelas nikdy nebyl, jen slyšel samou chválu, nestačil jsem na všechno koukat. Pochvalné řeči se zakládají na pravdě. Viz fotky.

Obchod Cabelas je dnes proslulý a má světovou kvalitu.  Nabízejí tam lovecké a rybářské potřeby, boty a oblečení (maskáče) a výzbroj pro kemping. Stačí, když si koupíš háček. Mužeš si však být jistý, že se budeš mít na co koukat!

 

Mister Cabelas se synem u horského jezera v Coloradu v r. 1941

Jak to všechno tedy začalo? Kolem r. 1961 Dick Cabelas přišel na nápad prodávat rybářské mušky. Když se tenkrát vrátil domů do Chappell, Nebraska - z výstavy nábytku v Chicagu – tak poslal do novin inzerát: Prodám 12 ručně vázaných mušek. Cena $12.00.

Nic moc se nedělo!

Zformuloval nový plán a nabídka zněla: Levně dodám 5 ručně vázaných mušek @ .25 centů kus plus poštovné. Zakázky se hrnuly o překot.

Zároveň se zbožím Dick and Mary posílali jednoduchý katalog. Začínali v kuchyni na stole a stačili pokrýt obchod sami. Přišla doba, že už nestačili. A tak v r. 1962 se Dickův bratr Jim přidružil k nim a společně pronajali opuštěnou budovu (John Deer) ve městě Sydney, Nebraska.

Dnes jejich hlavní stan je v Sydney a v Coloradu otevřeli nedávno dva obchody. Všechny fotografie, které jsem poslal, jsou z obchodu Lone Tree. Druhý ochod je na sever od Denveru v Thorntonu.

Samozřejmě můžeš mít a použít jejich kreditní kartu a z vlastní zkušenosti vím, že v případě potřeby (když zavoláš) se ti ozve živý člověk. Ne nahraný hlas! Jejich bankovní služby jsou chvályhodné a stále se řídí heslem: Náš zákazník – náš pán! Nedělám jim reklamu. Cabelas je světový nejlepší obchodník.

World Foremost Outfitter

 

Sotva vkročíš do krámu, tak na tebe skáče Jelen Wapiti

 

Srnčí galerie pod střechou obchodu

 

Lesní vlk a černý medvěd

 

Prérijní antilopy (pronghorn)

 

Vlk dohání soba. Má šanci!

 

Medvěd grizzly loví lososy na Aljašce

 

Americký jelen Wapiti - sedmerák & horská koza

 

Bobr, který v letech 1825-1840 byl příčinou shonu ve Skalistých horách

 

Puma, horská koza a horská ovce

 Smějící se slečny pokladní v obchodě Cabelas.Na moji otázku, jestli mají zájem být v Music Open s úsměvem řekli své ano

Pro Music Open napsal a nafotil Pupál

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto týdne

Jste náš host číslo

9566745

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz