Dnes má svátek Marcela Zítra má svátek Alexandra

Večer konferovali Tony Linhart a Dana ze Ztracenky

Konal se kdy? 25.2.2013.
Konal se kde? Na Barče (KD Barikádníků) Praha 10, Saratovská 20.
Pořádal  kdo?
Osada Ztracená Naděje.
Hrálo se co?
Každá kapela či duo zahrálo a zazpívalo  alespoň jednu mottlovku.


A jakou mottlovku pro nás kapely připravily?

ŠMIDLI BOYS:
Palacký most,  Domek,  Na moři se stmívá, Děvče na neděli, Hoj trempové piráti,  Vandrák

DUO BLANICE:
Kajak, Katarina, Město milionů, Sprai

DUO TORNÁDO (Iveta a Marcelína):
Jedině Joe, Don Fernando

ŽRALOCI:
Seňorita a růže

O přestávce se pilo a kecalo, ladilo….nač měl kdo chuť!

KTO:
Marta, Anie, Pan Brouk

DUO Jirka Vozáb (T.O.  ZN) + Láďa Turnwald (T.O. Proudy):
Bramborová placka, Řeknem si nashledanou

T. O. BALCONY:
Rudi, 16.století T.O. KOZ: Mládí

Čtrnáct dní před 25.2. nám Barča hlásí, že je vyprodáno, Franta (Hacker – šerif Ztracenky a kapelník K.T.O.) šílí, neboť ví, že teď začnou volat nejbližší kamarádi, kteří jsou téměř rodina, chodějí furt a „pro ně se seženou lupeny na tutovku“. Doma si neumeje skoro ani hrnek od kafe – tak je zaměstnán rolí organizátora. A také že ano, zavolali Kamarádi staré řeky, všechny mé sestry, Ztracenkáři, Naďa z Yukonu atd….

Všem slibujeme že je někomu posadíme na klín, ať přijdou. No málem to tak dopadlo. Barča byla natřískaná vandrákama, osadníkama, trampíkama, muzikantama, zkrátka verbeží toho druhu až po okna. Vše je připraveno. Marcela Plšková z Tornáda nám vytiskla pamětní listy. Vyndavaj se náhradní i rozvrzané židle. A večer začíná. Zpívá se od první chviličky co brnkli Šmidli boys, až po poslední hymnus T.O. KOZ „Ti co vodcházejí to sou padavkové, ti co zůstávají to sou mazavkové“.

Tony Linhart konferoval a já mu komentářem též přihrávala. On ví snad všechno i o naší Ztracence. Je to studnice trampskejch událostí.

No a protože se večer povedl, ještě při produkci za Frantou i za mnou choději kámoši „Kdy bude EŠTĚ“. Tak se za pochodu domlouváme s paní řiditelkou Barči a Pistolníkem, že repríza bude 29.4.2013. Frantovi se začínají hlásit zájemci o lístky. Má zase hlavu v pejru (teď už si doma ani to kafe do hrnku nenaleje). Ale hurá, večer se povedl a ta dřina se vyplatila. Díky všem z Barči, díky Frantovi Hackerovi a díky tobě osude, že jsem u toho mohla být, radovat se a o té trampské slávě napsat.


Foto: Stanislava Nodlová

Foto týdne

Jste náš host číslo

9566524

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz