Dnes má svátek Marek Zítra má svátek Oto


Kluci Taterové a hospůdka U Taterů jsou v trampském světě něco jako Mekka a Medina v islámu a Řim pro nás, soudí Dana ze Ztracenky.

To vám byl den 7.1.2012! Kluci Taterové Petr a Pavel, jinak Šumák a Gubbi ze SKOTu, slavili svoje kulatiny. Pivo teklo proudem, gulášek byl jako od Liprta. Nápady jak klukům zpříjemnit přechod z puberty do jinošského věku neznaly hranic. Přijela jim zahrát od západních hranic Modrá kotva (a že ti to rozparádit umějí), Franta Hacker, šerif sousední osady Ztracená Naděje, se přihasil se svou troškou do mlýna. Kluci byli pasováni na rytíře, byly jim čteny básně – jasně! Bylo jim hráno divadlo! Aby se všichni vešli, museli jsme hospůdku téměř nafouknout! Dostali od osady krásný kovbojský kožený klobouky. Od Franty Š. první vlajku osady SKOT v rámečku a za sklem. A opravdu fůru darů a dárečků. A zase pívo a zase sláva. Básník by to líp nepopsal! Kdo jste to prošvihli, nezbývá nic jiného, než až se na jaře či v létě vydáte přes Ztracenku do Třebenic, zastavit se v krásné trampské hospůdce U Taterů a klukům dodatečně potřást rukou.

Foto: Dana ze Ztracenky


Foto týdne

Jste náš host číslo

9576287

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz