Dnes má svátek Irena Zítra má svátek Rudolf


Letos již po devětatřicáté se první lednovou sobotu konalo pod Ketkovákem tradiční pietní setkání trampů, jezdících na Oslavku. Přes tři stovky trampů a přidruženého lidu si u symbolického táboráku zavzpomínali nejen na Pegina a Lucana, ale i na další kamarády, kteří tato místa tak milovali a teď již na nás koukají z trampského nebe.

Letos snad poprvé, co tam jezdím, nebylo ani stopy po sněhu či ledu. Jistě proto, že jsem sebou měla pro všechny případy dešťové pončo i želízka na boty. O to větší ale byl počet zúčastněných. Jako každoročně začali u symbolického ohýnku zbýšovští Roveři, posíleni o mladší generaci, zahráli Vlajku a kamarád Pipin přečetl vzpomínkovou řeč.

Starší generace muzikantu se odebrala pokračovat ve hraní do Ketkovicke hospody. U ohýnku nás rychle ubývalo, ale jeste dlouho se krasne zpívalo. Po poledni se ale i ti poslední vytrvalci odebrali dál na Delnak do Zastávky, či jiných přilehlých hospůdek.

V Ketkovicích, kde vládli zbýšovští Roveři, bylo jako vždy narváno. Proto jsem po hodné chvíli i já pokračovala do Zastávky u Brna, kde se schází T.O. Roza a jejich kamarádi, kteří nádherně hráli i zpívali, ale nedaly jsme se s Hankou zlákat, abychom zůstaly.

Čekala nás další akce tohoto přenáročného dne. Tou bylo žebětínské Trampování , pořádané kapelou T.O. Kati.I tam bylo připraveno spousta nádherné muziky, ale o tom až příště.

Foto: Lilly Pavlak

Foto týdne

Jste náš host číslo

9560896

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz