Dnes má svátek Soňa Zítra má svátek Taťána

Na tento příběh nás upozornil Tony Reda z amerického Denveru. Je to příběh, který se nestal, duet, který nikdy takto nevznikl. Ale vezměme to popořádku. Výsledek je totiž krásný.

Písničku Blue Christmas, Modré Vánoce, napsali v roce 1948 pánové Billy Hayes a Jay W. Johnson. V témže roce ji nahrál Doye O'Dell. Je to tklivý příběh neopětované lásky o Vánocích, který už léta patří mezi vánoční klasiku především v žánru country. V průběhu let ji nahrála řada orchestrů i interpretů včetně Jima Reevese nebo Beach Boys se sólovým partem Briana Wilsona. Nejslavnější verze je ovšem ta Elvisova z roku 1968. V té době byly Martině McBride dva roky.

A přesto se oba interpreti objevili na společné nahrávce, dokonce řadu let po Presleyho předčasné smrti. V roce 2008 vyšlo album Elvis Presley - Christmas Duets. Záběry natočené s Martinou McBride byly digitálně vloženy do původního materiálu, zvukově byly upraveny i nové nahrávky, aby odpovídaly soundu 60. let. Mráz jde z toho po zádech, ale toto povedené album dosáhlo řady ocenění. Až je jednomu líto, že se ti dva krásní mladí lidé v reálu nikdy nepotkali.

Foto týdne

Jste náš host číslo

9519611

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz