Dnes má svátek Jiří Zítra má svátek Marek

Riley B. King, známější spíše jako B. B. King (16. září 1925, Itta Bena, Mississippi, USA - 14. května 2015, Las Vegas, USA), byl americký bluesový kytarista, zpěvák a skladatel. Je považován za jednoho z nejlepších a nejuznávanějších bluesových umělců všech dob. Svým kytarám říkal již od 50. let „Lucille“. Zemřel ve věku 89 let 14. května 2015 v Las Vegas, kde v poslední době žil. (Wikipedie)

Marek Eben vzpomínal v Radiožurnálu na natáčení televizního pořadu Na plovárně s B.B. Kingem s humorem. Natáčelo se v hokejové šatně, venku bylo vedro a v šatně ještě víc. Kinga přivezli před koncertem na vozíku. Na sobě měl smoking a přes něj docela teplý kabát. – Holt byl z delty Mississippi, komentoval Marek.

O něco později natáčel Marek s dalším skvělým kytaristou Joe Bonamassou. Několikrát hrál s Kingem. – „A co vám řekl?„ ptal se Marek. „Řekl mi: hraj, jak hraješ, děláš to dobře. Za druhý – musíš zpívat, když nebudeš zpívat, nebudeš mít úspěch. A za třetí – dávej si bacha na prachy“, pravil Joe Bonamassa, jeden z nejlepších sólových kytaristů na světě. (red.)

 

Foto týdne

Jste náš host číslo

9574568

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz