Dnes má svátek Soňa Zítra má svátek Taťána

Vladimír Mišík

Stříhali dohola malého chlapečka, Variace na renesanční téma, 20 deka duše, Slunečný hrob… jen krátký výčet zlomku písní z archívu Vladimíra Mišíka ukazuje, že je zpěvákem, muzikantem a autorem, kterého není třeba představovat a jehož přínos pro českou hudební scénu je obrovský.

S písněmi Vladimíra Mišíka na rtech vyrůstalo několik generací nejen hudebníků a tak se vydavatelství Indies Scope rozhodlo oslovit nezávislou scénu a vytvořit „tribute“ album.  Na výsledné nahrávce se nakonec objeví 22 skladeb, které nahráli Jan P. Muchow, Ille, Jan Spálený & ASPM, Tara Fuki, Mňága & Žďorp, Lesní zvěř, Bratři Orffové, Kieslowski, Boris Carloff, Musica Folklorica, Nylon Jail, Lucie Redlová, Tady to máš, Jarret, Ladě, Jablkoň, Ondřej Galuška, ZVA 12-28 Band, David Stýpka Band, Čankišou, Bran a Květy.

 

Kapela Květy

A právě leader kapely Květy Martin E. Kyšperský říká: „Už jsem točil hodně tribute alb, ale účast na tomto projektu byla pro mne jedna z těch nejdůležitějších. Protože v tom mám fakt citovou investici... kéž by se mu to alespoň trochu líbilo. Já a Aleš Pilgr, bubeník z Květů, máme hodně rádi desku Etc...4, která je zcela nedoceněná. Částečně za to může například zvláštní zvuk elektrických bicích, jenž však naopak nám přijde dost úžasný, a dnes i - překvapivě! - moderní. A v těch skladbách je duch doby. Udělali jsme tedy píseň Návštěvní den, ale jsou v ní kousíčky textu všech ostatních skladeb z oné zmiňované desky.

Nahrávka vyjde zároveň na CD i digitálně v mp3, FLAC atd.. Projekt se uskutečňuje za finanční podpory Ministerstva kultury. CD bude opatřeno výpravným bookletem v digipacku.
Katalogové číslo: MAM555

Datum vydání alba V/A - Bazarem proměn: A Tribute to Vladimír Mišík je úterý 9.6.2015

Foto: www.vladimirmisik.cz - Patrik Uhlíř a archiv Indies

 

Foto týdne

Jste náš host číslo

9519868

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz