Dnes má svátek Taťána Zítra má svátek Arnošt

Po letní pauze vstoupil do druhé části jihočeský koncertní cyklus Večery s.…. Zakladateli tohoto projektu, který byl odstartován v lednu letošního roku, jsou Jaroslav Hnízdil, kapelník Spolektivu, a Vašek Koblenc z kapely Bonsaj 3. Neopomenutelným dodatkem je ale skutečnost, že patronem těchto muzikantských akcí, odehrávajících se v pátečních  večerech na scéně Divadla U Kapličky ve Čtyřech Dvorech (předměstí Českých Budějovic), je populární písničkář Pavel Žalman Lohonka. Ten také pilotní lednový večer s úspěchem zaštítil svou účastí.

Záměrem zmiňovaných cyklů je snaha představit na oficiální scéně kapely a písničkáře začínající, nebo málo známé, ačkoliv jsou kvalitní. Projekt je zaměřen na folk, country, trampskou písničku a další spřízněné žánry, nezříká se ani širšího rozevření žánrových nůžek třeba v podobě šansonu, džezu apod.

„Chceme tyto kapely a jednotlivce dostat do širšího povědomí veřejnosti. Mnohdy se jedná třeba jen o startovní našlápnutí, záleží pak na zájmu veřejnosti a na kapelách samotných, jak se vše bude vyvíjet dál,“ říká Jarda Hnízdil, který pevně věří, že se cyklus zaběhne a stane se samozřejmou součástí jihočeské hudební scény.

V prvním poprázdninovém úvodním koncertu figurují jména písničkáře Honzy Jandy, zaběhaného X-tetu a portovního objevu s početným fandovským klanem – Nahy a Bagr. Říjen pak prezentuje folkovou a nikoliv neznámou kapelu Jen tak tak, McBerds se směsicí irského folku, gypsy a džezu, a v neposlední řadě Bonsai 3, kde folkový sound umocňuje violoncello.

Listopadový termín slibuje rockera s křehkou duší Mirka Baldrycha, folkový Akorát a akustický rock v podání Seeking Horizon. A v prosinci se pak můžeme těšit na Spadané listí, kde folk doplňuje šanson a zpívané příběhy, na a´capellový Vioces Gaudi a domácí Spolektiv, který se zaručuje za příjemnou předvánoční atmosféru. Pořadatelé navíc nevylučují možnosti spontánních sessionů po skončení oficiálního koncertování.

Více o plánovaných kapelách, koncertech i možnostech předprodeje vstupenek se můžete dozvědět na: www.spolektiv.cz/vecery-s

 

     

Foto týdne

Jste náš host číslo

9520585

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz