Dnes má svátek Oto Zítra má svátek Jaroslav

Legendární brněnská trampská skupina Ozvěna sice v létě 2014 oficiálně ukončila svou koncertní činnost, ale k radosti svých fanoušků udělají sem tam výjimku. A zájem o jejich vystoupení je obrovský. Když loni v říjnu v brněnském klubu na Leitnerce mimořádně uspořádali 245. Večer Písní táborových ohňů (k Pittovým narozeninám) přišlo tolik diváků, že nestačily ani všechny židle z vedlejší hospody, ze šatny kapel a z kanceláře klubu a pár desítek návštěvníků muselo tedy koncert absolvovat takzvaně na stojáka.

Pro všechny příznivce Ozvěny a trampské muziky máme dobrou zprávu. Tento vzkaz vás bezesporu potěší:

Milí kamarádky a kamarádi, přítelkyně a přátelé, příznivkyně a příznivci,

ačkoliv jsme před třemi lety vyhlásili, že končíme s koncertováním, nachystali jsme pro vás na sobotu 13. května 2017 festiválek Písničky z Leitnerky 2, tentokrát v sevřenější podobě, která se vejde do sobotního odpoledne. Pozvání přijaly známá skupina ŠPUNT z Přerova i neudolatelná FALEŠNÁ KARTA z Nového města na Moravě a samozřejmě se na svůj recitál těší i brněnská OZVĚNA. A slíbeno máme i překvapení - naši přátelé ze severu (ač za těch skoro dvacet let neuvěřitelně intenzivního koncertování téměř k smrti už vyčerpaní vyhlásili stop na dobu zcela neurčitou) neodolali pozvání a přece jenom (tak trochu na zapřenou) přijedou svými písničkami na oplátku zase potěšit nás. K tomu jsme je zlanařili při krásném březnovém výletu do Ostravy a okolí s prima večerním koncertem a vyčerpávajícím sejšnem na chajdě kdesi za Vřesinou až hluboko do mrazivého, slunečného a sněhem pocukrovaného rána.

A bude z naší strany poctivé přiznat, že k uspořádání tohoto druhého festiválku na Leitnerce nás vyprovokovalo, jak vás na podzimní P.T.O. k Pittovým šedesátinám přišlo o hodně víc než by se do sálu normálně vešlo a krásně jste nás pohladili po duši.

Za Ozvěnu Žralok, www.ozvena.eu

 

 

 

 

Foto týdne

Jste náš host číslo

9579009

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz