Dnes má svátek Marek Zítra má svátek Oto

Světově uznávaní umělci otevřou svou duši Václavu Havlovi na pražském Žofíně. Přijede i Ivan Král.

Mezinárodním projektem The Parliament Of Souls si začátkem listopadu v Praze připomenou Václava Havla i zahraniční umělci. Joe Lynn Turner (USA), Celeste Buckingham (USA/SK), Ivan Král (CZ), Chantal Poullain (FR), Justin Lavash (UK) a Juwana Jenkins (USA) pro něj nazpívali anglicko-francouzskou verzi skladby Vláda dušiček a živě vystoupí v rámci premiéry videoklipu k této skladbě v Paláci Žofín 5. listopadu od 19 hodin. Nově účast na koncertě přislíbil známý český hudebník žijící v USA, Ivan Král.

Hudbu ke skladbě Vláda dušiček napsal skladatel a producent Zdeňek „Berry“ Beran na text Michala Horáčka ze sbírky Český kalendář. Beran je také autorem celého projektu The Parliament Of Souls, ke kterému se také ještě natáčí dokumentární film s názvem In Love We Trust režiséraJanka Cingroše.

„Minulý týden jsme dotáčeli pěvecké party s Juwanou Jenkins a Justinem Lavashem a také recitaci Chantal Poullain ve francouzštině. Tento týden ještě točíme poslední rozhovory pro dokument a postupně míříme do finále." říká Beran.

 

Justin Lavash (UK)

Všechny hlavní hvězdy projektu Joe Lynn Turner (Deep Purple, Rainbow či Yngwie Malmsteen), Celeste Buckingham, Justin Lavash, Juwana Jenkins a Chantal Poullain se také objeví na pódiu žofínského paláce a živě zazpívají většinou v netradičním komorním obsazení. Ivan Král svou účast na galavečeru potvrdil teprve tento víkend.

„To je krása a láska. Gratuluji. Klid a vychutnávání, toho si moc vážím. Moc se těším na tuto krásnou věc,“ vyjádřil se Král ke své účasti na projektu.

Kromě nich vystoupí také například Oskar Petr trio, Leona Machálková, František Segrado, Ondřej Ruml a mnoho dalších.

„Je mi velkou ctí a potěšením spolupracovat s tolika zapálenými lidmi, profesionály, kteří chtějí tento projekt dotáhnout na nejvyšší dosažitelnou úroveň.“ dodává koordinátor projektu Jakub V. Mírek.

 

 

Mezinárodní projekt The Parliament Of Souls chtějí autoři i umělci věnovat všem lidským duším, vzpomínce na duše těch, kteří s námi už být nemohou, a také Václavu Havlovi. Návštěvníci koncertu dostanou placku ve tvaru srdíčka, kam si budou moci dopsat jméno toho, koho si chtějí připomenout. Výtvarného řešení se v projektu ujala malířka a ilustrátorka Kateřina Skořepová.

„Myšlenka tohoto projektu mě hodně zaujala. Dnešní hektická doba totiž duši moc nepřeje a často na ni zapomínáme. Přemýšlela jsem, jak toto téma uchopit výtvarně, protože ztvárnit duši není vůbec jednoduché. Vycházela jsem z předpokladu, že každá duše má svého anděla strážného, který nad ní bdí a chrání ji. Jsem přesvědčená, že toto spojení není přerušeno ani smrtí a pouto mezi duší a jejím andělem přetrvává dál,“ vysvětlujeSkořepová.

Záštitu nad slavnostním galavečerem na Žofíně převzal starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký. Lístky je možné zakoupit pouze v rámci crowdfundingové kampaně na podporu projektu na serveru Hithit.

 

 

Více: https://www.facebook.com/theparliamentofsouls

http://www.joelynnturner.com/news/PARLIAMENT-OF-SOULS-INTERVIEW/

 

Foto týdne

Jste náš host číslo

9576498

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz