Dnes má svátek Taťána Zítra má svátek Arnošt

Další ze série mimořádných akustických koncertů připravil renomovaný stavitel hudebních nástrojů Rosťa Čapek na pondělí 2. května znovu do pražského hotelu Pyramida.

Z Tennessee, USA, k nám přijedou dva výborní muzikanty: Steve Kaufman a Gary "Biscuit" Davis, pro kterého je to jeho první a jediné vystoupení v Evropě! Steve Kaufman je dnes již kytarovou legendou. Jako jediný v historii se stal trojnásobným vítězem soutěže National Flatpicking Championships (Národní mistrovství ve flatpickingu).  Jeho repertoár zahrnuje mnoho hudebních stylů - bluegrass, swing, irskou hudbu, folkovou a country klasiku. Vydal několik desítek instruktážních CD, DVD a škol hry na různé strunné nástroje.
Gary "Biscuit" Davis je excelentní banjista a skvělý showman. Gary vede již od roku 2002 kapelu jedné z nejpopulárnějších country zpěvaček Dolly Parton. Třikrát zvítězil v Národním mistrovství o nejlepšího hráče na banjo.
Jako host večera vystoupí Prague Ukulele Band - kapela hrající jak na tradiční typy ukulele, tak jejich odvozené varianty. V rámci koncertu proběhne také malá výstava různých ukulelových nástrojů. Vstupenky na koncert, který se koná v pondělí 2.května od 19:30 v Hotelu Pyramida, Bělohorská 24, Praha 6 objednávejte na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .
Plán hlediště s cenami jednotlivých vstupenek (od 190,- Kč) a bližší informace o koncertě naleznete na www.capek.us.

Foto týdne

Jste náš host číslo

9520711

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz