Dnes má svátek Soňa Zítra má svátek Taťána

Vánoční koncert Michala Prokopa je vždy jedním z vrcholů jeho koncertního roku. Zpěvák se zde představí nejen se svou kapelou Framus Five, ale ke spolupráci přizval i mimořádné hosty. Vánoční koncert se uskuteční 22. prosince, letos už podruhé ve Foru Karlín, které nabízí jak exkluzivní místa k sezení, tak i cenově méně nákladná na stání a samozřejmě také výborný zvuk, který si tento koncert žádá. Koncert si tak mohou užít fanoušci všech generací.

Michale, jak si vybíráte hosty na svůj vánoční koncert? Letošní složení hostů zní velice slibně, folková legenda Vladimír Merta, rocker Roman Dragoun...

Někdy jen tak, že narazím na něco mimořádného během toho minulého roku, něco, co mě překvapuje a to i u lidí, které dlouho znám, jak třeba Vladimír Merta. Někdy, jako v případě Romana Dragouna, jehož jsem dlouholetým fanouškem, se těším, jak si zase něco spolu střihneme.

Jako nový "objev" a zástupce mladší generace se objeví jazzové SKETY, co Vás na nich zaujalo, že jste se rozhodl je pozvat na společné vystoupení?

Skety jsem poprvé živě potkal letos v červnu na cenách OSA, které jsem moderoval a kde oni zpívali. Některé jejich úpravy známých skladeb jsou fascinující a tak se i tady těším na společné vystoupení.

Letos se podruhé vracíte do Fora Karlín. Co se Vám na tomto prostoru nejvíc líbí, že jste se rozhodl jej pro vánoční koncert využít?

Je to moderní sál se vším všudy. Má i to, co třeba Lucerně, kterou jinak miluji, chybí – od vzduchotechniky, fungujících záchodů až po dobrý přístup a stěhování na jeviště. A v neposlední řadě je to možnost postavit dost míst k sezení, aniž by se omezovala kapacita, což byl problém v Arše.

Na čem teď pracujete, kromě přípravy na koncert?

Vedle běžného koncertního provozu jsem začal od listopadu moderovat každou druhou středu Noční mikrofórum, kam si budu opět zvát zajímavé hosty. Na to se opravdu moc těším.

Příští rok budete slavit 70. narozeniny, chystáte nějaké speciální akce nebo koncerty?

Podrobnosti bych si zatím nechal pro sebe a pro pár kolegů. Bude to velmi náročný projekt, nejen hudebně ale i produkčně, a ekonomicky, tak doufám, že to vyjde. Bližší informace se dozvíte hned, jakmile to půjde.

 

 

Vstupenky na koncert jsou v prodeji na https://goout.cz/cs/listky/michal-prokop-framus-five/ggh/ a www.ticketpro.cz a v kamenných prodejnách Ticketpro.

Foto: www.michalprokop.cz

Foto týdne

Jste náš host číslo

9519896

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz