Dnes má svátek Marek Zítra má svátek Oto

Monkey Business mají za sebou jarní část svého letošního turné s názvem Vyznavači dobrých mrvů a nyní se pilně připravují na pražský koncert, kde již tradičné oslaví své narozeniny, tentokrát již čtrnácté.

Koncert se opět uskuteční v areálu Hospůdky na Hradbách na pražském Vyšehradě ve čtvrtek 22. května. Každý koncert letošního turné je specifický tím, že se na něm představí speciální hosté. Nejinak tomu bude i v Praze, kde se na podiu představí Wabi Daněk a Richard Tesařík. Další hudební překvapení si kapela nechává ještě v rukávu.

Předkapelou bude nový projekt bývalého člena legendární britské formace Freak Power Ashleyho Slatera s názvem Kitten & The Hip a bubenická parta Recyklas. Jedná se o čtveřici bubeníků a bubenic, kteří předvádějí originální bubenickou show hrou na barevné kontejnery pro tříděný odpad a další recyklované nástroje.
Přestože v kapele hraje sedm členů (Roman Holý, Matěj Ruppert, Tonya Graves, Ondřej Brousek, Pavel Mrázek, Martin Housek a Olda Krejčoves), kapela hraje stále ve stejné sestavě, která se za ta léta nezměnila. Nezměnil se ani neutuchající zájem věrného publika, které plní sály a klubové prostory již čtrnáct let a důkazem budiž i letošní opětovná nominace na Ceny Anděl - Matěje Rupperta jako zpěváka roku a píseň Up to speed now jako klip roku.

Letošní koncertní šňůra má jarní i podzimní část a je věnována tomu nejlepšímu, co kapela za svou historii vytvořila, zejména skladbám z jejich posledního sedmého alba Happiness of Postmodern Age. Kromě hudební složky se turné věnuje podpoře propagace třídění odpadu.

„Budeme se snažit být zase nejlepší jako vždycky a v rámci „dobrých mrvů“ pamatovat i na „dobré mravy“, proto se snažíme i tímto způsobem propagovat myšlenku třídění odpadu a recyklace,“ dodává Matěj Ruppert.

Areál je otevřen od 17:00 a vstupenky jsou k zakoupení v síti Ticketpro.

 

 

 

 

 

Foto týdne

Jste náš host číslo

9575617

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz