Dnes má svátek Soňa Zítra má svátek Taťána


Nejen Mig 21 nebo Vypsaná fixa dokážou bez problémů vyprodat Lucerna Music Bar. Kladenské kapele Zrní spolu s Poletime? se to na podzim podařilo, a v březnu se vrací. Kluci si tak mohou odškrtnout další milník v našlápnuté kariéře. Tentokrát s nimi v Lucerna Music Baru 4. března vystoupí Korben Dallas (SR), kteří jsou nominováni hned v 5 kategoriích na Radio Head Awards 2013. Společně ještě odehrají koncerty 5.3. v Ostravě a 6.3. v Brně.

 Osobitost, autentičnost a charismatičtí frontmani – to jsou pojítka mezi kladenskými Zrní a bratislavskými Korben Dallas. Hutný, hypnotický a energický projev kapely Zrní se právem řadí ke koncertní špičce. Zatímco něžnému artbrutu dominuje klukovsky jasný a sebejistý hlas s projevem tak trochu psychedelického vizionáře, v čele slovenských Korben Dallas stojí archetyp dospělého, vyzrálého muže, jehož hlasový projev rozechvívá leckteré ženě srdce aneb jak to nejlépe vystihl slovenský muzikant a spisovatel Pišto Vandal: „To je hlas – klitotras.“ Bude více než zajímavé sledovat tyto dvě persony, tyto dvě kapely s výbornými texty a podmanivou muzikou. Zrní na minitour zahrají i songy k připravované desce, kterou budou natáčet opět u Ondřeje Ježka.

 

Korben Dallas

 

 

Korben Dallas založili v roce 2010 tři zkušení hudebníci ze slovenské alternativní scény. Hned v prvním roce své existence se představili na největším slovenském festivalu Pohoda. V roce 2011 kapela vydala debutové album Pekné cesty, které bylo nominované na hlavní ceny slovenské alternativní scény Radio Head Awards v kategorii Album roku - cena kritiků.

 V roce 2012 kapela hodně koncertovala a odehrála také společné vystoupení s legendárním slovenským kytaristou Andrejem Šebanem. Druhé album kapely pod názvem Karnevalová vrána vyšlo v červnu 2013 ve vydavatelství Slnko Records a je nominované na 5 cen v Radio Head Awards, a to za nejlepší album roku, koncertní kapelu roku a zza songy Otec a Beh a cenu kritiků. Koncem roku se dostalo na první místo mezi domácí alba ve slovenském verzích služeb Spotify a iTunes. Kapela zveřejnila oficiální videoklipy ke třem skladbám z alba - Otec, Zlatý jeleň a Beh - a absolvovala úspěšné klubové turné k albu.

 

 

Zrní

 

 

 

Zrní to je pět kluků, kteří nepotřebují nikomu nic dokazovat, kašlou na outfit, mají co říct a je jim spolu dobře. Vydali tři desky, ta poslední Soundtrack ke konci světa sklízela v roce 2012 velké úspěchy i na poli všemožných tuzemských žebříčků a cen včetně Objevu roku 2012 Ceny Anděl.

 

 

Foto: Dušan Kreidl a archiv LMB

Foto týdne

Jste náš host číslo

9520026

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz