Dnes má svátek Soňa Zítra má svátek Taťána

Většina čtenářů novin patrně pod zkratkou GP zná Grand Prix, Velkou cenu motoristů, ale když je GP v Semaforu a má pořadové číslo 124, je jasnější, že jde o Gospel party, už hezky dlouho vyprodaný pořad Zuzany Stirské a jejího zpěváckého sdružení. Zuzana o jeho vzniku vypráví, jak sama neuspěla po návratu ze zahraniční části svého života v několika konkurzech, protože neměla ani věk pod 25 let, ani míru nad 180 cm, a proto se nakonec rozhodla, že si udělá kapelu sama, v níž budou lidé bez ohledu na míry, váhy, roky, zdraví, nemoci atd.  Už v této chvíli se Semafor chechtá – a pak ještě mnohokrát během večera – slovům zpěvačky, která pamatuje vyprodaný Semafor ještě na Václavském náměstí, jenže to jí bylo jako dětské zpěvačce deset…

Mezi návštěvníky, kteří hustě plnili divadelní sedadla, byli k nepřehlédnutí Uršula Kluková s Květou Fialovou, stejně jako Ladislav Frej, a tak jako bylo pestré publikum, ukrývali se v jednotných červených hábitech s písmeny GOSPEL TIME asistentka šéfredaktora, porodní bába, šachový mistr, dirigent symfonického orchestru, doktorka brouků, psycholožka, student herectví, nejhlubší bas široko daleko, studentka hudební školy, inženýr přes počítače atd.

Dirigent Pavel Hryzák si zadirigoval, Pepa Fousek (jehož Až mě andělé se hrají nejen v rádiu, ale v každém druhém krematoriu) napsal text k tradiční úvodní písni, v níž to jiní  andělé rozjedou, jako neúmyslná  textařka se představila Kolenovrtem sama Zuzana Stirská a velké ovace si zasloužila její nejmladší dcera Sany doprovodnou hrou na harfu k písni Elvise Presleyho a závěrečným harfenistickým  majstrštykem ze Smetanovy Vltavy.

Překvapením první půlky byl křest knihy Evy Kalivodové-Štichové, která neměla jen fialovou obálku, ale i Květu Fialovou jako kmotru. To africký gospel za doprovodu bubínků už takovým překvapením nebyl, protože Gospel time zpívá lecjaké žánry, pokud se mu líbí.

 

 

Druhá půle začala nejen známým hitem Na shledanou krokodýle, ale obvyklá ukázka neskutečného basu Petra Mičky v spirituálu Deep river se stala číslem celého souboru a prezentace dalších sólistů pokračovala italskou árií v podání šachisty Vaška Staňka, představením různorodosti profesí jednotlivých zpěváků i vzpomínkou na Pavla Dostála písní Jidáš, k níž napsal bývalý pan ministr text.

Hosty druhé půle byli Uršula Kluková a Ladislav Frej, ale Zuzana si našla v hledišti i bývalého bubeníka např. Michala Tučného Tomáše Suchomela a dokázala ho přemluvit, aby usedl za bicí a a střihl si bez jakékoliv zkoušky jednu country písničku s celým souborem.

Moc příjemný večer, který opravdu drží semaforskou tradici ve své bezprostřednosti, skončil velkým sborem, jehož členy byli nejen původně operetní herec Ladislav Frej, ale i Uršula Kluková, rozesmávající Semafor každou větou i každým pohybem.

Vánoce začnou pro Gospel time vyprodanou  vánoční party 15. prosince a vyvrcholí na Hod Boží 25. prosince koncertem v kostele sv. Šimona a  Judy. 

  

Foto:gospeltime.cz

Foto týdne

Jste náš host číslo

9519505

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz