Dnes má svátek Jaroslav Zítra má svátek Vlastislav


Festival Slunce se uskuteční od čtvrtka 12. července do soboty 14. července a stává se tak největší folkovou akcí na Moravě. V letošním roce přináší divákům tři novinky: rozšíření festivalu o jeden programový den, odpolední koncerty na Náměstí svobody ve Strážnici a textovou dílnu Slávka Janouška.


 

Ve čtvrtek 12. července od 18 hodin vystoupí na stadionu Zámek písničkář Tomáš Klus, čerstvý člen Beatové síně slávy Roman Dragoun, Slávek Janoušek a skupiny Lidopop, Pozdní sběr a domácí WB Band.

V pátek 13. července bude na stadionu Zámek od 17 hodin koncert nazvaný „Pocta Wabi Daňkovi“ a v jeho rámci vystoupí AG Flek, Druhá tráva s Robertem Křesťanem, Hop Trop, Poutníci, Pavlína Jíšová a Wabi Daněk s Milošem Dvořáčkem. Každý z účinkujících umělců do svého programu zařadí Daňkovy písně, čímž vzdá hold tomuto bardovi, který letos oslavil 65. narozeniny.


V sobotu 14.července se od 17 hodin představí Fleret, Nezmaři, Spirituál kvintet, Folk team, Kamelot, Neřež a Kolotoč ( P. Bende a P. Helan).

Odpolední koncerty na Náměstí svobody se uskuteční v pátek a v sobotu od 13,30 do 16,30 hodin. V pátek to bude koncert textové dílny Slávka Janouška, v sobotu tří vítězných skupin festivalu Porta. Vstup na tyto koncerty je zdarma.

Festival Slunce se uskuteční za pořadatelské účasti brněnského hudebního vydavatelství

FT Records ve spolupráci s městem Strážnice, s Národním ústavem lidové kultury ve Strážnici a za podpory Jihomoravského kraje.

Veškeré informace naleznete na webových stránkách www.festival-slunce.cz .


Foto týdne

Jste náš host číslo

9582168

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz