Dnes má svátek Irena Zítra má svátek Rudolf

Tiskovka festivalu United Islands České spořitelny

Devátý ročník festivalu United Islands, neboli hudebního svátku na pražských ostrovech se opět rozšiřuje. Z původních pár dní se stává celoroční festival pod názvem United Islands České spořitelny, v rámci kterého proběhne dvacet klubových koncertů, jehož vyvrcholením bude stále bezplatný open air festival, který se bude konat v termínu 21. - 23. června na pražských ostrovech Střelecký, Kampa, Dětský, Žofín a částečně na Janáčkově nábřeží.

Účast již potvrdila stálice evropské taneční scény Kraak and Smaak z Holandska nebo mezinárodní formace NOHA v sestavě s původní nepřekonatelnou zpěvačkou Minervou Pérez.

Do nového ročníku vstupují United Islands s generálním partnerem Českou spořitelnou a organizátor David Gaydečka k tomu dodává: "Doufáme, že United Islands naruší svým optimismem nervózní časy. Dovezeme mnoho kapel, často takové, které budou koncertovat v ČR poprvé a věříme, že se najde dost lidí, kteří budou mít chuť poznávat nové."

Od ledna 2012 bude United Islands pravidelně pořádat koncerty rozdělené do třech dramaturgických sérií. Z minulosti již znáte United Islands Reloaded, které do klubu přivážejí kapely a muzikanty z minulých ročníků United Islands. Aktuální hudební trendy a novinky z mezinárodní klubové scény bude prezentovat série United Islands Exit. Série United Islands Garage bude představovat stálice a hvězdy klasičtějších žánrů jako folk, blues, rock'n 'roll, a jazz.

Před začátkem tiskovky zahráli Haight Ashbury, kteří večerním koncertem zahájili i celý ročník United Islands 2012

Koncerty United Islands Ćeské spořitelny (zatím potvrzené, druhá polovina je v jednání):

23.1. Haight Ashbury (UK) - koncert již proběhl, budeme vás informovat samostatně

16.2. Russkaja (AT/RU) - Lucerna Music Bar. Ska-recesistická senzace United Islands 2011.Ve formě neodbytného tanečního rytmu, nad kterým se vznáší mix lecčeho východoevropsky-lidového, ale i metalické riffy, jazzová preciznost a zappovské rockové fóry.

8.3. Reed, Darling, Lavash - 2.patro

Tři písničkáři, kteří dohromady prodali 20 milionů alb, se potkají v Praze.

14.3. Popa Chubby (US) - Lucerna Music Bar

Charismatický newyorský kytarista se po sedmi letech vrací do Prahy.

31.3. Cimbaliband (HU) - 2.patro

Originální maďarská cimbálovka s jedním z nejrychlejších cimbálistů na světě.

4.4. La Shica (SP) - Divadlo Archa Flamenco mimo všechny kategorie křtěné hip hopem, funky, rockem a brazilskými rytmy.

5.5. Hal Flavin (LUC) - Chapeau Rouge.

Do Prahy se s novým albem vrátí Hal Flavin, lucemburská elektro kapela.

9.5. Afroceltsoundsystem (INT) - Lucerna, velký sál.

Hvězda světové World music poprvé v Praze na klubovém vystoupení. Jedna z koncertních událostí letošního roku.

21.-23.6. United Islands České spořitelny.

Pražské kluby, ostrovy a prostranství při řece Vltavě. 100 kapel z 15 zemí / 5 hlavních scén na 4 ostrovech / 20 klubů / 2 afterpáty

Bližší informace na www.unitedislands.cz

Zástupci pořadatelů a zúčastněných partnerů ( zleva - František Cipro, MHMP - David Gaydečka a Martin Voňka, pořadatelé - Lenka Bogrová, Česká spořitelna - Barbora Šubrtová, tisková mluvčí UI

A na závěr ještě jednou Haight Ashbury

Protože tato celoroční akce obsahuje mnoho jednotlivých koncertů, budeme Vás průběžně informovat v našich pozvánkách i v článcích z jednotlivých koncertů. Reportáž z prvního koncertu Haight Ashbury přineseme v pondělí.

Foto: František Heřman

Foto týdne

Jste náš host číslo

9560354

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz