Dnes má svátek Marcela Zítra má svátek Alexandra


Disneyband - formace, která ve svých počátcích vystupovala především jako duo a jejíž hlavou, ale hlavně srdcem a duší, je Martin Kadlec. Disneyband se na pódiích poprvé objevil v roce 2000. Kytaristu a zpěváka Martina doplňovala zpěvačka s charakteristickým hlasem Věrka Soukupová. O tři roky později vyšlo liberecké dvojici album Opilí potměchutí, na kterém spolupracovali také Michal Kadlec, Marek Štulír nebo Vlasta Michal Třešňák.

Druhé album s názvem Touha city vyšlo v roce 2006. I na této nahrávce se na bohatém zvuku podílejí hosté. Vedle již zmiňovaných u prvního CD také vynikající pozounista Marek Ottl. Krátce po vydání Touha city však z kapely odchází Věrka a v následujících letech se po Martinově boku vystřídají hned tři zpěvačky: Katka Petráňová, Tereza Kárníková a Anička Drábková. Každá do Disneybandu přinesla něco nového. Nejvíce ovšem Anička, která s Martinem vystupuje od jara 2012. Její nádherný hlas krásně doplňuje především to, že je multiinstrumentalistkou.


Disneyband vystupuje často jen v duu, nyní tedy již se dvěma kytarami, příčnou flétnou nebo cellem. Během deseti let existence slýcháme však duo i s kapelou. Kapela je pak doplněna ještě o baskytaru (Marek Štulír) a bicí (Tomáš Piala). Domovskou scénou je Liberec, ovšem rádi zavítají kamkoliv jinam. Tvorba je výhradně autorská. Martin je vystudovaný herec a jeho písně můžete znát i z repertoáru Krátkého a úderného divadla, pár si jich půjčila i bratrsky spřízněná kapela Jarret, ze které jsou i spoluhráči.

Ukázky tvorby, fotografie a pozvánky na koncerty naleznete na http://bandzone.cz/disneyband.

Nejbližší koncerty:

15.4. Praha - Carpe diem

14.5. Praha – Klub Kocour

17.5. Liberec – Experimentální studio

Foto: Kačka Esserová



Foto týdne

Jste náš host číslo

9566378

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz