Dnes má svátek Taťána Zítra má svátek Arnošt


V anketě Radia Proglas zvítězil v kategorii zahraničních interpretů Bob Dylan s albem Tempest.

Už potřinácté vyhlásila hudební redakce Radia Proglas anketu Album roku. K hlasování jsme jako každý rok vyzvali spřízněné publicisty, hudebníky, vydavatele, promotéry a další osobnosti. Celkem se v letošním roce hlasování zúčastnilo 80 respondentů.

Každý z nich mohl hlasovat pro libovolný počet alb bez ohledu na žánry a také na rok vzniku.Albem roku (tedy albem, které nejvíc poslouchal a které jej nejvíc oslovilo) může totiž pro někoho být i nahrávka stará několik let.

Vítězem ankety Album roku 2012 se stala kladenská skupina Zrní s albem Soundtrack ke konci světa. Na druhém místě skončila skupina Květy s deskou Bílé včely a třetí je Karel Plíhal a CD Vzduchoprázdniny.

V kategorii zahraničních alb se na první příčce umístil Bob Dylan s albem Tempest, následován Leonardem Cohenem (Old Ideas).

Nejlepší česká alba podle ankety Proglasu Album roku 2012

  1. Zrní: Soundtrack ke konci světa (vlastní náklad)
  2. Květy: Bílé včely (Indies Scope)
  3. Karel Plíhal: Vzduchoprázdniny (Inspiracek)
  4. Lada Šimíčková/Ivo Cicvárek: Hotel v tiché ulici (Indies Scope)
  5. Kieslowski: Na nože (Indies Scope)
  6. Lenka Dusilová: Baromantika (100Promotion)
  7. Beata Bocek: Ja tutaj mieszkam (Indies Scope)
  8. Poletíme?: Kroskántry (Indies Scope)
  9. Marien: V půli cesty (Folk žije!)
  10. Vladimír Merta: Nikdo v zemi nikoho (Galén)


Další informace:

Milan Tesař ( Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. ),  http://hudba.proglas.cz


Foto týdne

Jste náš host číslo

9521265

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz