Dnes má svátek Soňa Zítra má svátek Taťána

Nezmaři na třeboňském pódiu

Katapult, Václav Neckář, Pub Animals, Jananas, Sto zvířat, Nezmaři, Žalman a spol. - i takové hvězdy přivede do Třeboně příští rok červnový festival Okolo Třeboně a jeho letní pokračování. Pořadatelé už úrvního prosince zahájili předprodej se slevami, aby vyhověli lidem, kteří si chtějí dát k Vánocům dárek ve formě takového zážitku. I letos platí, že prázdniny začnou v Třeboni, protože termín této multižánrové přehlídky se drží toho nejoptimističtějšího data: 29. června až 1. července 2012. Těm, kdo se nemohou dočkat, ale chystají organizátoři předkrm už 11. února v Českých Budějovicích. Poprvé za svou dvacetiletou existenci se třeboňský festival přidá k velkým akcím jako Rock for People nebo Mighty Sounds, které mají své zimní verze. „Zaměříme se na největší objevy posledních let, které vzešly z festivalové soutěže Houpací kůň. Ozdobou bude skupina Jananas v čele s herečkou Janou Infeldovou známou ze seriálu Rodinná pouta, která se za poslední dva roky stala pro mladé publikum hvězdou podobného formátu jako Xindl X,“ říká dramaturg soutěže Václav Koblenc.


Letní série koncertů Okolo Třeboně se příští rok koná už po jedenadvacáté a organizátoři si jejím programem opět budou plnit i své sny. Podrobnosti najdou zájemci na www.okolotrebone.cz. Při koupi zvýhodněného balíčku vstupenek na páteční a sobotní koncert a divadelní představení Cimrmanů dostanou lidé do 31. prosince ještě poukaz na tričko z příštího ročníku a jako bonus CD kapely Cimbal Classic. Jako originální dárek si mohou pořídit také CD Vlasty Redla pořízené na jeho letošním velkém koncertě v třeboňském zámeckém parku.

Koncem července si poprvé zahraje v Třeboni kapela Katapult. „Už měla jednou v tomto městě hrát, ale nevyšlo to. Po letošním Olympiku rád navážu na pokračování koncertů bigbeatových legend,“ říká ředitel festivalu Pavel Barnáš. Dále pozval v srpnu bratry Nedvědy k unikátnímu společnému vystoupení a velmi se těší na koncert Václava Neckáře, který nyní zažívá comeback s p&ia cute;sní Vánoční.

Foto týdne

Jste náš host číslo

9519948

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz