Dnes má svátek Vojtěch Zítra má svátek Jiří


Hezké předvánoční řádky napsal Honza Dobiáš, najdete je níže. Sňal tím ze mne potřebu psát je také, Honza totiž tyto texty píše znamenitě. Takže co vám ještě stačíme nabídnout:

V úterý 18. prosince by se dožil 80 let Jaroslav Velinský alias Kapitán Kid. Spisovatel, grafik, písničkář. Připomeneme si ho dvakrát: v úterý krátkým nesentimentálním textem, o den později vzpomínkou Františka Heřmana Jak se fotil Kid.

Na gramofonové desky začal být focen záhy po nástupu Mirka Černého do Supraphonu.
I s Františkovými fotografiemi, které asi už znáte, neboť jsou slavné, tu vzpomínku naleznete na našich stránkách ve středu 19. prosince

Wabi Daněk hrál v pražském Rokoku, Honza Dobiáš chce hovořit s hlavním klíčníkem skupiny Klíč Jaroslavem Marianem – a pak už jsou Vánoce. Z kanadského Edmontonu nám přišlo pozoruhodné video, na kterém slavnou Tichou noc, v německém originále Stille nacht, zpívá mužský kvartet. No – on to není až tak úplně kvartet, on je to všechno syn čechokanadského muzikanta Ády Vostrého. Jmenuje se David Vostry, mladý Kanaďan z Edmontonu, za jehož otcem odlétala Lenka Slabá s malou Leničkou v náručí do Kanady poté, co vyhrála konkurz na titulní postavu muzikálu Evita.

Před koncem roku najdete na našich stránkách aktuality, o nichž ještě nevíme i ty, o nichž už víme. Rovněž další příběh Jerryho Pupála Vecky z coloradského Coniferu z cyklu Co viděla americká prérie. Také redakční PF kreslíře Pavla Hanáka, na nichž jsou zobrazení tak šerední, že ty obrázky opravdu musíme dát v kontrastu s krásou Vánoc.

Přejeme vám je co nejhezčí!



David Vostry

Foto týdne

Jste náš host číslo

9571618

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz