Dnes má svátek Soňa Zítra má svátek Taťána

Jiří Kabeš

Čtrnáctý ročník soutěže ve vaření guláše na ohništi pořádá rocker, tramp a veterán Cizinecké legie Richard Nemčok už 4. července na Propasti. 

Každé léto pořádá tvůrce legendárního rockového klubu Bunkr Ricci Nemčok na svém pozemku na Propasti u Stříbrné Skalice velkou soutěž ve vaření Chlapguláše. Někdy předloni jsem vzal kytaru a šel povzbudit soutěžící.

Ten proces vaření gulášů na přírodních ohništích dole u potoka a na dřevu, které Ricci předtím musí nachystat, je docela zdlouhavý. Soutěžící jsou ale veselí, jsou tam i s rodinami a kamarády, vesele na sebe pokřikují a pijí pivo z bečky u Ricciho chalupy. Tak jsem si sedl ve svahu na pařez a hrál jim trampské písničky.Pak je anonymní ochutnávání a vyhlášení vítěze. Porotou jsou všichni přítomní. Zklamán asi není nikdo, jde přece o tu srandu a guláše jsou všechny výborné. Nakonec se přemístí všechny do jednoho velikého kotle a několik dnů se dojídají.

To už jsem ale dávno dohrál a zapojil se do degustace. Chodila za mnou děvčata a říkala, že se jim má produkce líbila. Já jsem jim zase říkal, že se mi líbí ony. A pak přišel nenápadný violista a zpěvák skupiny The Plastic People of the Univers Jiří Kabeš.

"Jsi dobrej", pravil. "Fakt to bylo dobrý." A pak se ke mně naklonil a spiklenecky dodal - "víš, já taky hraju".

 

Fedor Skotal - Ňuf

Ricci Nemčok

Guláš - tedy zbytek

U Ricciho na Propasti

  Foto: František Heřman

Foto týdne

Jste náš host číslo

9520192

Tiráž

Music Open
hudební časopis nejen o muzice


Editor:
  Fedor Skotal

Redakce: Marty Newton

Grafika: Jana Skotalová

 

Autoři:  Jiří Černý, Mirek Černý, Jaroslav Čvančara, Ivan Doležal, Svatoslav Fiala (foto), Jiří Hampl (foto), František Heřman (foto), Hanka Hosnedlová, Vít Hrabánek, Jan Krůta, Miloslav Jakub Langer, Jaroslav Samson Lenk, Jindřich Marek, Stanislav Motl, Petr Vokoun Náhlík, Míra Navara, Zdeněk Nossberger, Sandy Nosek,Lucia Nováková (foto), Lilly Pavlak, Jan Plachetka, Milan B. Plch, Radovan Rakus, Jan J. Vaněk, Jerry Pupál Vecka, Ladislav Vencálek, Karel Cimbura Vidímský

 

Kontakt: musicopen@email.cz